Veelgestelde vragen

1. Wat is de volgende stap?

Na het positieve raadsbesluit is de volgende stap dat er een overeenkomst gesloten wordt met de gemeente met daarin een tijdsplanning en financiƫle onderbouwing. Als daarover overeenstemming is bereikt start de gemeente de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan. Er komt een projectgroep waarin bewoners, watersporter en stakeholders zoals Staatsbosbeheer (eigenaar van de grond) kunnen meepraten over de verdere uitwerking van de plannen.

2. Wanneer is BAZ klaar?

Er is nog een lange weg te gaan. De realisatie van Blaricum aan Zee zal zeker nog een aantal jaren op zich laten wachten. Eerst zullen de plannen definitief moeten worden gemaakt, in overleg met alle betrokken partijen. Vervolgens moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Pas daarna zal gestart kunnen worden met de aanleg van Blaricum aan Zee.

3. Komt er in de tussentijd iets?

De gemeenteraad wil graag dat bewoners al eerder kunnen genieten van een veilig en gezellig strand. Daarom moet het onderhoud van het strand verbeteren, moet er betere verlichting komen op de parkeerplaats, en moet er een vergunning komen voor een kleine, tijdelijke horecagelegenheid. Wij willen ons ervoor inzetten om aan deze wens van gemeente en bewoners tegemoet te komen en gaan met de gemeente in gesprek over de mogelijkheden.